KeyCar BE - Best online car offer DISCLAIMER  |  FAQ  |  SITEMAP     
KeyCar - Best online car offer
U bent hier: Home > Mazda

De beste online autodeals! Alleen bij KEYCAR.beMazda als lease auto

Mazda is een automerk dat door het Japanse Mazda Motor Corporation wordt geproduceerd.
In 1920 richtte Jujiro Matsuda in Hiroshima de Toyo Cork Kogyo company op. Zoals de naam al laat raden, produceerde het bedrijf aanvankelijk kurk. Maar Matsuda breidde zijn activiteiten al snel uit naar de productie van auto's en kwam in 1931 met de naam Mazda. Mazda verwijst naar de naam "Matsuda" en naar Ahura Mazda, de West-Aziatische God van de wijsheid, intelligentie en harmonie.

 
Geschiedenis van Mazda
De historie gaat terug tot ca. 1920. Toen werd de firma Toyo Cork Kogyo opgericht in Hiroshima (Japan). Het bedrijf produceerde kurk, machines, lampen, booruitrustingen en, gedurende een korte tijd, maakten ze ook motorfietsen. De verandering kwam in 1931 toen het bedrijf werd omgedoopt naar Mazda, naar de god van het licht, die ook Mazda heette, maar ook naar de oprichter van het bedrijf, Jujiro Matsuda. Na de oorlog bleek de fabriek bijna geen schade te hebben geleden na het bombardement op Hiroshima en de productie werd weer opgepakt. In de jaren '50 bouwde men ook vrachtwagens. De eerste personenauto kwam in 1960. In 1964 kwam ook de Familia-serie op de markt. Een 782 cc-motor zorgde voor de aandrijving. Technisch was het een vooruitstrevend model met een lichmetalen viercilindermotor met bovenliggende nokkenas (SOHC), vier-versnellingsbak of een tweetraps-automaat. Later kwam er van deze auto ook een coupé-model. Die kreeg ook een andere motor: een 985 cc, met 68 pk. De auto had een topsnelheid van 145 km/h.
 
Bijzonderheden van Mazda
In Nederland en België kreeg het automerk nationale bekendheid door de onorthodoxe autoreclames die het bedrijf begin de jaren '90 op de televisie uitzond. Zo had ze een reclame met zes springende dwergen die de cilinders van de Mazdamotor uitbeeldden. Dat groepje van zes kleine mensen moest de nieuwe kleinste V6-motor ooit gebouwd voorstellen. Die motor was slechts 1,8 liter (een reclame die na enige tijd van het scherm gehaald werd wegens vermeende discriminatie van kleine mensen), en adverteerde ze met de tekst KOOP EEN DAF toen het Nederlandse auto- en vrachtwagenbedrijf DAF met faillissement bedreigd werd. Eind jaren '90 werd Mazda zélf echter door faillissement bedreigd, en werd toen voor 33% overgenomen door het Amerikaanse Ford.
Sinds 18 november 2008 heeft Ford 20% aandelen verkocht aan Mazda zelf, omdat Ford nu echter zelf met het faillissement werd bedreigd. Mazda is één van de snelst groeiende merken in Europa.

Populaire modellen van Mazda
De huidige populaire modellen van Mazda zijn: de Mazda 2, Mazda 3, Mazda 6, Mazda CX-3 en de Mazda CX-5.
 
Mazda lease auto bij Keycar
Kiest u voor een Mazda als lease auto, kies dan voor Keycar. Welk model en welke uitvoering Mazda u ook wenst als lease auto, Keycar biedt u de beste lease overeenkomst.

Wenst u een ander model, een andere uitvoering, andere opties, ... ?
Neem contact, en wij bezorgen u een aangepaste offerte ! 

 


 
ONZE MAZDA LEASE MODELLEN
Maak hier uw keuze:
 
Mazda CX-5 Skyactiv-d 4wd Prestige Edition
Vanaf € 555
per maand
LEASE AUTO'S 90% AFTREK   
Bekijk de lease auto's hier >>
LEASE AUTO'S 80% AFTREK   
Bekijk de lease auto's hier >>
LEASE AUTO'S 75% AFTREK   
Bekijk de lease auto's hier >>
TOP 10
POPULAIRE AUTO'S
KeyCar Twitter account volgen
     
  OP DE HOOGTE BLIJVEN
VAN ONZE SUPERDEALS?
Schrijf u in voor alle aanbiedingen en nieuws !
 
Naam: E-mail:
Aanmelden voor nieuwsbrief

OF VOLG ONS OP:
 
WAAROM KEYCAR?

1 onafhankelijk adviseur
 
Gratis vergelijken met kopen!
 
 Unieke aanpak op uw maat
 
 Meer dan 10 jaar ervaring!
 
Beste online deals in BE & NL !

© 2017 KeyCar BV - E-mail: info@keycar.be -  Keycar België